Регионални центар Ниш у сарадњи са Природно-математичким факултетом, Универзитета у Нишу организовао је Пролећну школу природних наука. У Научном клубу и Парку знања од 09. до 13. маја одржане су радионице из географије, хемије, физике, рачунарства и биологије за ученике основних и средњих школа.
У понедељак, 9. маја 2024. године, Департмана за географију приредио је радионицу за ученике основних школа под називом „Пећине – подземни пролази и лавиринти“ и ученике средњих школа под називом „Природне непогоде – променљиве ћуди природе“. У реализацији радионице учествовали су студенти I године Мастер академских студија, смер географија: Лука Илић, Милан Милетић, Александра Поповић и Јована Вулетић, као и студенткиње III године Основних академских студија географије: Сања Китановић, Ана Стајковић, Миљана Јовановић, Јована Ристић, Дајана Тољић и Андријана Стаменковић, уз менторство проф. др Љиљане Стричевић, проф. др Наташе Мартић Бурсаћ и др Милене Гоцић. Радионицама су присуствовали ученици Гимназије „Бора Станковић“, Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“, ОШ „Ћеле кула“ – Ниш, ОШ „Мирослав Антић“ – Ниш, ОШ „Св. Сава“ – Ниш и ОШ „Цар Константин“ – Ниш, у пратњи својих наставника географије.
Након завршетка свих радионица, у петак 13. маја, организован је Мини сајам природних наука на коме су полазници школе излагали своје самосталне радове. Два ученика која су похађала радионицу из географије припремили су презентацију „Крашки облици рељефа“.